Víno jako originální dárek?
- Tipy na dárky pro vinaře
- Kovové stojany na víno
- Vtipné sklenice na víno
- Nová vína pro babičku, dědečka, maminku i tatínka
- Samotnou mne překvapilo, kolik máme dárkových vín
- Originální dřevěné desky s nástěnným otvírákem
- Naše skleničky na víno doslova srší humorem
- Darujte víno v luxusním kovovém stojanu
- Tip na dárek pro ženu i muže ke kulatinám - dárkové víno
- Hledáte dárek někomu, kdo má rád pivo, víno, čaj nebo kávu?
- Pije víno? Mrkněte na naše dárky pro vinaře
Naši nabídku doslova rozsvítila netradiční ovocná vína různých příchutí a barev, u kterých se Vám začnou sliny sbíhat už ve chvíli, kdy na ně jen pohlédnete. Stačí malé ochutnání a doslova si je zamilujete. A protože jsou tak úžasná a jedinečná, není od věci si je představit jedno po druhém a upozornit Vás na jejich jedinečnost.
Dnes jsem se vrhla na Angrešťák. Že neuhodnete, z jakého ovoce je vyráběn? No jasně, trapné. Angrešt je dobrý samotný, dělá se z něj marmeláda či mošt, má hodně vitamínu C a spoustu dalších vitamínů. Já se dnes zaměřím na jeho využití v podobě ovocného vína Angrešťáku.
Ten u nás najdete v lahvi objemu 0,75 litru s obsahem alkoholu 11,5 %, tudíž je určen pro starší 18 let. Angreštové víno se svou chutí ostatním ovocným vínům tak trochu vymyká. Je lehce kyselé se sladkým dozvukem - stejně jako plody jeho keře. Jakmile odšpuntujete korek, vyvalí se na Vás příjemně sladká vůně, která Vás naláká k okamžitému ochutnání.
Angrešťák se hodí jako aperitiv na slavnostní přípitek i jako digestiv po obědě. Angrešťák můžete popíjet vychlazený i svařený, vrznout ho do míchaného drinku nebo ucucávat jako vinný střik. Angreštové víno je skvělé jako aperitiv na přípitek i jako digestiv na trávení po dobrém obídku. Pokud angreštové víno zapomenete vychladit a nechce se Vám na něj hodiny čekat, přihoďte pár kostek ledu. A jak rychle vychladit víno i bez ledu? Zabalte láhev do vlhké utěrky nebo menšího ručníku, dejte ji maximálně na 15 minut do mrazáku a je to!
Jakmile klesnou teploty na neúnosnou hodnotu, Angrešťák svařte a užijte si jeho plně rozvinuté chutě i vůně. Vrátí se vám vzpomínky na teplejší dny. A jak angreštové víno co nejlépe svařit? Ohřejte ho na +- 60 stupňů Celsia, což je zhruba ta chvíle, kdy začne pěnit. V tu chvíli zastavte ohřívání, protože se nesmí vařit. Žádné koření není potřeba, naopak by mohlo v chuti napáchat neplechu.
Jak párovat Angrešťák s jídlem? Téměř všechny kombinace jsou povoleny. Nejlépe si ho užijete v kombinaci se středomořskými pokrmy a jakýmkoliv masem. Vzhledem k jeho výrazné chuti jím můžete nahradit dezert, pokud Vás bude honit mlsná. Pakliže rádi experimentujete v kuchyni, angreštové víno se hodí také do omáček. Angreštové víno je naplněné ve skleněné lahvi o objemu 0,75 litru, jako uzávěr je používán kvalitní korek. Angrešťák má rád chlad a temno, takže podlaha ve spíži, sklep či prostě lednice budou pro skladování ideální.