Upravit stránku

Jestli si říkáte, že byste uvítali knihu, kde se dozvíte základy vaření, pak mám v ruce knížku příznačného názvu "Škola vaření". Nebojte se, není to učebnice, která by nudila vysvětlováním, je to kuchařka, jen pojatá jako takový návod, jak se s vařením seznamovat a postupovat k dalším a dalším metám.

Základem knihy jsou ověřené recepty na chutná jídla, zajímavosti z profesionální kuchyně, informace o potravinách, které jste možná ani nevěděli. Nechybí fotografie doplněné zábavnými ilustracemi, které knihu výrazně oživují a dělají odlišnou od jiných kuchařek (mimo jiné). Jako nášup dostanete i pár kousků z exotické kuchyně a nádavkem deset videoreceptů.

Celé toto počteníčko je servírováno na úctyhodných 350 stranách a jeho autorem je profesionální kuchař Ing. Martin Černohorský. V současné době provozuje Rodinnou školu vaření Cerexim v Praze, kde mimo jiné pořádá kuchařské kurzy pro veřejnost. Je privátním kuchařem a pedagogem Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Praze-Čakovicích.

Než se s ním pustíte do samotného vaření, tak Vám hned v úvodu zrekapituluje tepelné úpravy, které se používají při přípravě pokrmů v české kuchyni a které jsou v následujících receptech použity. Budete tak mít jasno, jaký je rozdíl mezi vařením, dušením, pečením, restováním či grilováním. Vyjasníte si pojmy jako blanšírování, pošírování, konfitování, gratinování, basting nebo co je to vaření metodou sous-vide.

Ale co bych se tu rozepisovala a knihou listovala, však Vy už jste dávno rozhodnuti, že Školu vaření využijete a chcete, tak nebudu zdržovat a přeji už nyní dobrou chuť!

Nahoru