Nejsem žádná tajnůstkářka, takže mi nedělá problém zveřejnit svůj osobní deníček, v němž si píšu doslova všechno možný. Třídím si tak hlavně své vlastní myšlenky a jestli nemáte dost svých starostí, můžete si klidně počíst, čím vším jsem žila v měsíci květnu roku 2020. Nic netajím! Tedy to co zveřejňuji, to netajím.

Pokud Vás zajímají květnové svátky, výročí a další významné dny a zajímavosti k nim se vztahující, pak o nich píši na jiném místě.

Pátek 1. května 2020 - Jelikož se letos nepálily čarodějnice, přežila jsem poslední dubnový den bez úhony. Nejtěžší úkol dnešního svátečního dne bylo najít rozkvetlou třešeň. Chudáci třešně totiž docela slušně pomrzly, moc nekvetou, takže jsem dostala políbení raději pod nerozkvetlou třešní a navrch pod rozkvetlou jabloní. Zadarmo to nebylo, ale aspoň neuschnu.

Sobota 2. května 2020 - Nemám úplně ráda ty okamžiky, kdy mě nikdo jiný nepochválí a musím to pak udělat sama, ale tentokrát to dělám ráda. Protože ze mne snad něco nakonec bude, když vidím, jak jsem se v době karantén a roušek rozepsala na svém blogu, kde články přibývají raketovým tempem. Už to nevypadá ani jako firemní e-shopový blog, ale jako nějaký časopis, magazín, protože tu denně najdete jeden a více nových příspěvků. A to je slušná porce na jednu Hubatou černošku, ne?

Neděle 3. května 2020 - Včera jsem se trochu pochlapila a napsala o vyloženě chlapském tématu. Ptala jsem se Vás, zda náhodou nemáte chuť si zajezdit bojovým vozidlem pěchoty. A to jako vážně! Kdo nevěří, ať tam běží, článek najdete pod prolinkem. Myšleno pod odkazem, prostě jak kliknete na ten odkaz v tomto odstavci, tak už tam jste.

Pondělí 4. května 2020 - Jestli mi některá část naší nabídky dělá vyloženě chutě, tak jsou to čokoládové dárky. Trochu jsem se o nich rozepsala ve svém příspěvku na blogu a mohu Vás všechny ujistit, že u čokoládových věcí přísně hlídám trvanlivost, takže se nemusíte bát, že bychom poslali něco, co bude mít brzy prošlou lhůtu trvanlivosti. Takový produkt osobně a moc ráda včas raději sním, než abych někoho dráždila podobným trapasem.

Úterý 5. května 2020 - Jak jsem Vás v úvodu tohoto květnového deníčku odkazovala na článek s různými svátky a významnými dny, tak při té příležitosti mne zaujal Světový den labyrintů, který je každý rok 2. května. A rázem od toho byl jen krůček k článku na téma Kde najdete evropsky unikátní soubor zahradních labyrintů? Respektive jsem si přes tyto myšlenkové pochody uvědomila, že náměty na různé výlety také patří do našeho hledáčku aktivit na téma "jak se zabavit", jemuž se na blogu tak usilovně věnuji. Inu, odteď tu tedy budete těch námětů na výlety vídat více. Důkazem nechť je další čerstvý článek o Průhonickém parku. Můžete se procházet parkem klidně s párkem, v páru i pod parou.

Středa 6. května 2020 - Když už máme ten květen, napsala jsem pár vyloženě květinových příspěvků. Ten první je na téma květomluvy, protože právě květinou se dá vyjádřit spoustu věcí. Článek Květy mluví za nás Vás jistě v mnohém poučí, tedy snad pobaví. Druhým vyloženě květnovým tématem je květinový den. Ten letošní nebude v květnu, ale v září. Ale i bez prodejců žlutých květin v ulicích můžete podpořit dobrou věc, což jsem ostatně i já ihned udělala a hřeje mne to pěkně u srdce.

Čtvrtek 7. května 2020 - V květnu Vám na svém blogu představím spoustu společenských her. Zahrát si tak budete moci třeba skvělou hru s jistým "frajerem", dozvíte se, jak se hraje Scrabble nebo si počtete o legendární hře Dostihy a sázky.

Pátek 8. května 2020 - Pomalu se blýská na lepší časy, tak se snad i letošní novomanželé dočkají a budou se moci důstojně oddat. Pokud na nějakou svatbu půjdete a zvažujete koupi zážitkového svatebního daru, mám pro Vás pár tipů. Zájemce o zážitkové dárky samozřejmě ani v květnu neochudím o další tipy, abyste věděli, že třeba máte možnost vyzkoušet střelbu na kryté střelnici...

Sobota 9. května 2020 - Sice se to zdá být jako předčasná otázka, ale já si ji třeba kladu skoro každý den. Tak pokud Vás také zajímá kdy začíná léto, tak se to u mne dozvíte.

Neděle 10. května 2020 - Před týdnem jsem zde psala, že můžete vyrazit na výlet třeba na zámek Loučeň do tamních labyrintů nebo do Průhonického parku. A vidíte, dnes je na světě povídka "S kamarády v parku" a navíc přináším další tip na výlet, neboť také Lipno hlásí otevřeno. Krásně se nám tu ta témata prolínají, co?

Pondělí 11. května 2020 - Jestli jste zapálení do luštění křížovek a různých hádanek, pak vězte, že se můžete stát členem svazu hádankářů a křížovkářů. Pokud netušíte, jak na to, dočtete se to v mém příspěvku na blogu. Možná máte raději stolní hry nebo sledování televize. Pokud se Vám líbí takové Zázraky přírody, pak je dobré vědět, že si je můžete dopřávat také právě formou stolní hry. V dalším příspěvku se pro změnu dozvíte, že po elektrokolech je tu nový fenomén - elektroběžky. A jestli raději počítačové hry, můžete si počíst, jaké jsou nejoblíbenější počítačové hry všech dob.

Úterý 12. května 2020 - Jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží, ale laťku "jeden článek denně" překonávám rovnou pětkrát a nasazuji tempo v podobě pěti článků denně na mém blogu. Jelikož už jich mám desítky napsaných a připravených, je dost pravděpodobné, že minimálně měsíc mi to vydrží! Tak se máte na co těšit a co číst!

Středa 13. května 2020 - Kdo má děti, tak často řeší, jak je zabavit. Ideálně jak je zabavit venku pod širým nebem. Hlásím - vyřešeno! Však se mrkněte, co na toto téma píšu na blogu. Pokud byste si chtěli hrát doma (však také dneska zrovna to vypadá na déšť), tak se hlavně nezdhádejte u hry Člověče, nezlob se! Raději jsem vypsala pravidla této notorické hry, protože jak jsem zjistila, hraje si to každý po svém, jinak a pak jsou z toho dohady...

Čtvrtek 14. května 2020 - Nadšence do adrenalinových zážitků dneska navnadím na "novou vlnu", konkrétně umělou vlnu, na které si mohou vyzkoušet surfovat. A nejde o internetové surfování, ale o surf na vodě, tak zbystřete! Anebo si klidně dřepte doma a zkuste si třeba sudoku. Pokud netušíte, jak se luští, připravila jsem pro Vás návod v podobě článku Jak se luští sudoku? Pokud se potřebujete zabavit ve třech až pěti lidech starších deseti let, pak doporučím hru Fazole, která teď u nás doma frčí každý večer. A pokud jak na potvoru jste na hraní jen dva, nezoufejte a přečtěte si, Jak se hraje dáma? Až se budete chtít po hraní protáhnout, přijde Vám vhod inspirace v podobě cvičícího polštářku, o kterém píši v příspěvku Se cvičením můžete začít třeba i ve stoje. A jestli jste akčnější, bude Vás jistě zajímat téma Jak vybírat trampolínu? Určitě Vás to unaví, tak si můžete zdřímnout na některém z našich nových polštářů, které jsme nyní zařadili do nabídky. No a jestli zrovna řešíte svatební dar a chcete být hodně originální, pak se trefím do černého také dalším článkem, který jsem pro Vás vypotila. Já myslím, že je to vyčerpávající...

Pátek 15. května 2020 - Náš firemní instagram hodně šidíme, přijde nám daleko užitečnější (a z dlouhodobého hlediska i efektivnější) věnovat čas spíše tomuto blogu, než příspěvkům, které už za pár minut mizí v propadlišti dějin. Pokud ale Vy Instagramem žijete a sledujete tam i různé české osobnosti, pak Vás nepochybně zaujme knížka Instalajf, která nedávno vyšla.

Sobota 16. května 2020 - Novinky nám přibývají každý den, že sotva stíhám o všech informovat. Nyní si myslím že jsem zabodovala kovovými stojany na víno, které mají neskutečné tvary. Když jsem u stojanů, tak máme také stojan na notebook do postele. A jestli chcete zabavit děti něčím užitečným, nechte si poradit, jak si udělat vlastní herbář anebo díky mně zjistíte, že namalovat zvíře není tak těžké, jak byste si mysleli. A co se dětí týče, tak i jich se týká příspěvek o tom, že také děti rády luští křížovky.

Neděle 17. května 2020 - Pokud máte rádi hry, pak z čerstvých příspěvků na mém blogu musím zmínit článek o Scrabble, které zabaví malé i velké hráče. Zrovna tak byste měli zpozornět, pokud neznáte další způsoby, jak hrát dámu případně méně známou hru ovečky a vlci. Návodů na mém blogu přibývá houfně, takže jsem se pustila také do návodu, jak se hrají šachy nebo jaké další hry můžete hrát s Člověče, nezlob se? nebo na klasické šachovnici.

Pondělí 18. května 2020 - Nechci Vás popichovat, ale dali byste bungee jumping z nejvyššího mostu, ze kterého se u nás dá skákat? Jestli ano, tak smekám. A jestli to nedáte, možná se zmůžete alespoň na náš kanadský žertík na majitele auta.

Úterý 19. května 2020 - Na odlehčení jsem připravila například vtipy o mužích. Až se dosmějete, třeba si uvědomíte, že trampolína je přesně to, co Vám doma na zahradě ještě chybí a pochopíte, že na trampolíně se vyblbnou děti i dospělí.

Středa 20. května 2020 - Milovníky koček a pejsků jistě potěší taková kravinka, která se nečekaně hodně chytla, a sice magnetky na ledničku v podobě psích a kočičích zadečků.

Čtvrtek 21. května 2020 - Jsem ráda, že je konečně možné dělat svatby, že už novomanželé vědí, na čem jsou, a začíná se hýbat i náš svatební sortiment. Pokud je téma svatby pro Vás nějakým způsobem aktuální, můžete si počíst můj článek o tom, jaké jsou možnosti vtipných svatebních darů, jak zní recept na šťastné manželství nebo jaká máme přání pro novomanžele či obálky na peníze. A jestli na žádnou svatbu nejdete, tak si alespoň přečtěte pár vtipů o manželství, které jsem pro Vás taktéž nachystala. To jsem pilná včelička, co?

Pátek 22. května 2020 - Zkuste si tipnout, kam až sahají dějiny počítačových her a pak se podívejte na článek, který jsem pro Vás připravila, zda jste se svým tipem přiblížili správné odpovědi. Jsem na Vás zvědavá!

Sobota 23. května 2020 - Některým dětem začne po dvou měsících nečekaných "prázdnin" od pondělí opět škola, což se týká zrovna žáků prvního stupně. A právě pro ně mám tip, respektive pro jejich rodiče. Pokud nevíte, jak s dětmi hravě procvičit násobilku, pak já jsem na to našla odpověď, tedy řešení. Až budete chtít dát dětem odměnu za velkou snahu, jistě uvítají knížku plnou rébusů, spojených s honbou za pokladem!

Neděle 24. května 2020 - Jestli jste hraví, tak v posledních dnech se na mém blogu objevilo opět hned několik návodů pravidel, jak hrát různé druhy her. Dozvíte se tam například, jak se hraje pétanque, jaké různé hry můžete hrát se třemi kostkami atd. Už se nemůžu dočkat, až se jaro přehoupne do léta a bude to na koupání! Nevím, jak Vy, ale já letos půjdu k vodě jedině s originálním nafukovacím lehátkem v podobě zmrzliny.

Pondělí 25. května 2020 - Máte rádi hlavolamy, hádanky, šifry a logické úlohy? Pak budete jásat nad knihou Radka Pelánka Hlavolamikon. Píši o ní v příspěvku Sbírka hlavolamů, hádanek, šifer a logických úloh. V jiném příspěvku se pro změnu zmiňuji o tématu hraní na kytaru. Pokud tedy chcete začít hrát na kytaru a nevíte, jak na to, pak Vás tento článek bude jistě zajímat.

Úterý 26. května 2020 - Dneska jsme naskladnili nová vína. Budete čučet! Zítra mě čeká dělat jim pořádně popisky a brzy Vás na blogu seznámím, o jaké jde lahůdky. Zatím jsem připravila článek na podobné téma, a sice o tom, že naše skleničky na víno doslova srší humorem.

Středa 27. května 2020 - Na blogu jsem se teď rozjela rychlostí pět článků na den, tak asi pochopíte, že nemůžu o každém článku psát ještě na tomto místě, ostatně už takhle nestíháte můj blog vůbec číst a je div, že Vaše oči zabrousily zrovna na tuhle větu, protože už máte zase namířeno nejspíš honem honem jinam. Než zmizíte, prozradím Vám alespoň, jak se hrají žížaly a jak se hrají husičky...

Čtvrtek 28. května 2020 - Dneska bych se nejraději naložila v šampaňském a trávila den ve vaně. Možná mne ale jen ovlivnil článek na mém blogu o pivní lázni s neomezenou konzumací piva. To je něco pro chlapa, ale já raději šampáňo.

Blíží se nám měsíc červen, tak by bylo fajn, kdybyste nezapomněli na něčí svátek, případně byli v obraze, jaké významné dny či zajímavosti se k němu vztahují. To vše se na mém blogu dozvíte, stejně tak nemusíte tápat, kdy vlastně bude v červnu Den otců, na vše Vás včas upozorňuji! Že hned 1. června slavíme Den dětí, to už je asi tak nějak známo, ne? Mimochodem víte, jak přimět děti uklízet po sobě špinavé oblečení?

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti